BeReal, mikä se on ja mitä yritykset voivat oppia siitä?  

Blogi 7.10.2022

BeReal pähkinänkuoressa: 

BeReal on yksi nopeimmin kasvavista sosiaalisen median sovelluksista tällä hetkellä. BeReal keskittyy aitoon, raakaan ja muokkaamattomaan sisältöön. Tämä tarkoittaa, että sovelluksessa ei ole esimerkiksi muokkauksia tai tykkäyksiä. Sen tavoitteena on näyttää ystäviesi todellinen elämä ja edistää aitoa verkkovuorovaikutusta. Aitoudesta tunnettu BeReal vetoaa suuresti Z-sukupolveen. Mielenkiintoista on, että BeRealissa ei ole vaikuttajia eikä mainoksia. Sovellus ilmoittaa käyttäjille satunnaisesti kerran päivässä “It’s time to BeReal”. Kahden minuutin ajastin käynnistyy, kun käyttäjä avaa sovelluksen, jolloin hänellä on rajoitettu aika ottaa kuva mitä hän sillä hetkellä tekee. BeReal toimii suunnannäyttäjänä sosiaalisen median tulevaisuuden trendeille.

Aitous on kaiken keskiössä 

Z-sukupolvi suosii aitoutta. Ilmiö näkyy tällä hetkellä myös vaikuttajien keskuudessa. Yhä useammat sosiaalisen median vaikuttajat julkaisevat raakaa ja suodattamatonta sisältöä. BeRealin konsepti ei ole uusi, mutta sen räjähdysmäisen kasvun takana on tarve aidommalle sisällölle filtterien vallitsemassa Instagramin ja TikTokin maailmassa. 

BeReal –sovellukseen kulminoituu siis suurempi merkitys ja trendi, joka kertoo meille myös tulevaisuuden suunnasta. Nuoret ovat puhuneet ja vaativat suodattamatonta sisältöä niin toisiltaan kuin myös yrityksiltä. Raakamainen aitous korostuu BeRealissa, kun käyttäjällä on vain kaksi minuuttia aikaa ottaa kuva etu- ja takakameralla oikeasta tilanteesta. Sovellus jopa paljastaa käyttäjilleen, jos joku ottaa useamman “retaken” tilanteesta. BeReal näyttää meille tietä kohti tulevaisuuden trendejä. Yrityksien kannattaa adaptoitua jo nyt entistä aidomman mainonnan pariin. 

Kyllästyminen loputtomaan skrollaamiseen 

BeRealissa on mielenkiintoista se, miten ystävien BeReal kuvien jälkeen sovelluksessa ei ole muuta nähtävää. Instagramin ja varsinkin TikTokin idea pohjautuu loputtomaan syötteeseen. BeRealin ilmoitus tulee kerran päivässä ja alustalle ei tarvitse palata ilmoituksen jälkeen, sillä käyttäjät julkaisevat BeRealin samaan aikaan. Uutta nähtävää ei päivän aikana ole. Loputon skrollaaminen on monen Z-sukupolven edustajan mielestä uuvuttavaa ja BeReal on vastannut ongelmaan. Yrityksien tulisi huomioida tämä myös omassa viestinnässään. Jatkuvan syötteen loppuminen saattaa olla tulevaisuudessa hyvinkin suuressa arvossa sosiaalisen median alustoilla.